EFFECT OF Ilex paraguariensis St. Hil. AND Coffea arabica L. ON THE GROWTH OF Fonsecaea pedrosoi ATCC 46428
DOI:
https://doi.org/10.17058/tecnolog.v11i1.155Keywords:
Fonsecaea pedrosoi, Ilex paraguariensis, Coffea arabica, extrato aquosoAbstract
This work evaluated the effect of aqueous extracts from Ilex paraguariensis (maté) and Coffea arabica (coffee) combined with Sabouraud dextrose agar on the growth of Fonsecaea pedrosoi ATCC 46428. F. pedrosoi was grown on Petri dishes containing Sabouraud dextrose agar amended with aqueous extract derived from 0.5; 1; 2; 3; 4 and 5g of maté or coffee powder boiled in 100ml of water for 30 min. The diameters of fungal colonies were determined after 7 days. The incorporation of maté or coffee extracts into the growth media did not cause significant differences in the radial growth of F. pedrosoi ATCC 46428 when compared to the control. Nevertheless, nutritional requirement studies are important to the systematization of the biochemical profile, which may contribute to elucidating the functional biochemistry of F. pedrosoi.Downloads
Download data is not yet available.
Downloads
Published
2007-12-20
Issue
Section
Environmental Technology
License
A submissão de originais para este periódico implica na transferência, pelos autores, dos direitos de publicação impressa e digital. Os direitos autorais para os artigos publicados são do autor, com direitos do periódico sobre a primeira publicação. Os autores somente poderão utilizar os mesmos resultados em outras publicações indicando claramente este periódico como o meio da publicação original. Em virtude de sermos um periódico de acesso aberto, permite-se o uso gratuito dos artigos em aplicações educacionais e científicas desde que citada a fonte conforme a licença CC-BY da Creative Commons.
How to Cite
EFFECT OF Ilex paraguariensis St. Hil. AND Coffea arabica L. ON THE GROWTH OF Fonsecaea pedrosoi ATCC 46428. (2007). Tecno-Lógica, 11(1), 26-28. https://doi.org/10.17058/tecnolog.v11i1.155