XESTIÓN ALGORÍTMICA DA EMPRESA. UNHA BREVE ANALISE «PARAMÉTRICA» DESDE A PERSPECTIVA ESPAÑOLA DO DEREITO DO TRABALLO - Carril Vázquez, Xosé Manuel (Revista do Direito, 2024)
Em el presente texto pretendo estudiar la xestión algorítmica. A xestión algorítmica é un compoñente chave na actividade (tanto interna como externa) de todo tipo de empresas, de modo que xa non é algo propio e exclusivo do modelo de negocios empresariais asentados en plataformas dixitais, no seu día forza motriz da mal chamada economía colaborativa. O sistema empresarial de xestión algorítmica non é neutral e impacta de cheo no mundo das persoas que traballan e na regulación legal das súas condicións laborais e de vida.